Gevaarlijke Namen

Video-ontwerp voor theatervoorstelling over de genocide in Srebrenica.

De in Joegoslavië geboren Alma Mustafić en Dutchtbat-veteraan Ray Braat waren 25 jaar geleden ooggetuigen van de volkerenmoord, waarbij meer dan 8000 Bosnische moslimmannen en -jongens omkwamen. Hun indringende verhaal vertellen zij in deze theatervoorstelling, ondersteund door drie acteurs en een muzikant.

 

Beeldjutters maakte de videoprojecties op het decor. De beelden zijn gemaakt in Srebrenica en omgeving, tijdens een reis die veel indruk maakte.

We zagen de prachtige natuur, het berglandschap en de rivier de Drina in schril contrast staan met de restanten van de harde werkelijkheid die zich daar heeft afgespeeld. Overal waar je kijkt staan nog verlaten gebouwen en muren met kogelgaten. Deze tegenstelling in het landschap is op camera vastgelegd en verwerkt tot animaties om het persoonlijke verhaal van Alma en Ray te ondersteunen.

 

In het video-ontwerp bewegen de beelden als een lange adem door de voorstelling heen, samen met een monumentale namenlijst van de meer dan 8000 vermoorde mannen.

 

Meer informatie en persartikelen zijn te vinden op de website www.25jaarsrebrenica.nl

CAST

Alma Mustafić
Raymond Braat
Jolijn Henneman
Mike Weerts
Karen Sibbing

WRITTEN AND DIRECTED BY

Boy Jonkergouw
Caroline van Leerdam

MUSIC

Wouter de Belder
Erik Vlasblom

VIDEO DESIGN

Vincent Vriens
Julian van Buul

LIGHT DESIGN

Simon van Beek

DECOR

Simon Haen

PRODUCTION MANAGER

Leon van Egmond

PR & COMMUNICATION

Charlie van Zuilekom

PHOTOGRAPHY

Jostijn Ligtvoet

PRODUCED BY

Boy Jonkergouw Producties
Vredesorganisatie PAX
Het Zuidelijk Toneel