Eau Revoir

Een vrolijke, kleurrijke reis over en door het water van de Leiestreek in België.

Toerisme Leiestreek en evenementenbureau Festor vroegen aan Beeldjutters om een projectie op een waterscherm te maken, met als doel om de Leiestreek in de winter op de kaart te zetten. Beeldjutters bedacht een lichtvoorstelling waarin het levendige karakter van de Leiestreek wordt verbeeld, in een projectie die de fantasie aanspreekt van jong en oud.

 

In Eau Revoir zie je beelden die geïnspireerd zijn op de rustgevende natuur èn het bruisende leven in de steden. Van kabbelend water en wapperende planten, prachtige insecten en wonderbaarlijke vissen, naar de spelende mens, samen dansend en proostend op het leven. Cultuur en natuur komen samen in één magisch geheel. Eau Revoir is een kleurrijke voorstelling die de kijker doet herinneren aan de verbondenheid tussen de mens en haar omgeving.

Eau Revoir was te zien op vier locaties in de Leiestreek, drie avonden per locatie. Een succesvolle activatie, want iedere avond stonden de kades vol met publiek. Duizenden mensen zagen de gratis toegankelijke voorstelling. Met veel aandacht van pers en veel positieve reacties, foto’s en filmpjes op social media als gevolg.

 

Hierboven staat een kleine compilatie. Het is gefilmd op een dag waarop het stevig waaide, waardoor ook de impact van de wind op het waterscherm goed zichtbaar is.

CONCEPT, REGIE, ONTWERP

Beeldjutters:
Vincent Vriens
Julian van Buul

MUZIEK

Joost van Dijk

TECHNISCHE PRODUCTIE EN UITVOERING

Niels Krupers
Denise de Ruyter

VISUALS

Julian van Buul
Vincent Vriens
Donald van de Zande
Pieter Reijnen
Edwin Jansen
Vic Raijmakers
Janneke Schouten

DANSERS SILHOUETTEN

Sunai Elbers
Martijn Schipper
Djamila Ploeg

GEPRODUCEERD DOOR

Festor

IN OPDRACHT VAN

Toerisme Leiestreek

DEELNEMENDE STEDEN EN GEMEENTEN

Kortrijk
Roeselare
Zulte
Deinze