Beeldjutters

Visuele poëzie

De wereld door de ogen van Vincent en Julian

Wij vinden dat de wereld om ons heen altijd nog iets fijner, gekker, bijzonderder, positiever of mooier kan. Daarom nemen we je graag mee op reis door onze droomwerelden van videoprojecties. Donkere ruimtes worden hier licht, dromen worden werkelijkheid, zand verwordt tot water en het verleden wordt zichtbaar in de toekomst. De geschiedenis en de verhalen van een plek of gebeurtenis, maar ook de architectuur van het stedelijke of natuurlijke landschap nemen we mee in onze ontwerpen en bepalen vaak de sfeer, het ritme en tempo van de beelden die we projecteren. De installaties en performances hebben daardoor een unieke binding met de plek waar ze vertoont worden.

 

Om je volledig onder te dompelen in onze droomwerelden gebruiken we naast videoprojecties ook andere middelen om verhalen te vertellen. Kijk daarom niet gek op als er te midden van onze projecties plots een danser, kok of muzikant op duikt. We vinden details belangrijk en daarom beleef je de installaties en performances het beste bij een kampvuur, tussen oude raamkozijnen en schemerlampen, in een zaal vol berkenbomen of aan een houten bar waar Juttersbitter geschonken wordt in antieke borrelglaasjes.

 

We hechten veel waarde aan de omgeving en werken zo duurzaam mogelijk, bijvoorbeeld door het stroomgebruik in onze installaties te minimaliseren. Voor onze apparatuur hebben we behuizingen die perfect kleuren in het landschap door het gebruik van natuurlijke materialen.

 

Beeldjutters is op Terschelling ontstaan uit een samenwerking tussen Julian van Buul en Vincent Vriens. Sinds het eerste project werken we al samen met componist en audiojutter Joost van Dijk. We hebben een fantastische groep mensen om ons heen waarmee we vaak samen werken: van animatoren tot performers en productiemedewerkers.

 

Ons werk is te zien geweest op festivals als Oerol, Amsterdam Light Festival, Scarborough Lights, Into the Great Wide Open, Dutch Design Week, Nederlands Film Festival, Pukkelpop, Lowlands, Awakenings, Wildeburg en Grasnapolsky, en op locaties als Nationaal Monument Kamp Vught, Paleis Soestdijk, Van Gogh museum, Scheepvaartmuseum en filmmuseum EYE. Misschien heb je ons al eerder gezien bij Panorama Pijbes op televisie.

 

Wil je ons persoonlijk spreken? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over ons werk.