Gevaarlijke Namen

Video-ontwerp voor theatervoorstelling over de genocide in Srebrenica.

De in Joegoslavië geboren Alma Mustafić en Dutchtbat-veteraan Ray Braat waren 25 jaar geleden ooggetuigen van de volkerenmoord, waarbij meer dan 8000 Bosnische moslimmannen en -jongens omkwamen. Hun indringende verhaal vertellen zij in deze theatervoorstelling, ondersteund door drie acteurs en een muzikant.

 

Beeldjutters maakte de videoprojecties op het decor. De beelden zijn gemaakt in Srebrenica en omgeving, tijdens een reis die veel indruk maakte.

We zagen de prachtige natuur, het berglandschap en de rivier de Drina in schril contrast staan met de restanten van de harde werkelijkheid die zich daar heeft afgespeeld. Overal waar je kijkt staan nog verlaten gebouwen en muren met kogelgaten. Deze tegenstelling in het landschap is op camera vastgelegd en verwerkt tot animaties om het persoonlijke verhaal van Alma en Ray te ondersteunen.

 

In het video-ontwerp bewegen de beelden als een lange adem door de voorstelling heen, samen met een monumentale namenlijst van de meer dan 8000 vermoorde mannen.

 

Meer informatie en persartikelen zijn te vinden op de website www.25jaarsrebrenica.nl

SPEL

Alma Mustafić
Raymond Braat
Jolijn Henneman
Mike Weerts
Karen Sibbing

REGIE EN TEKST

Boy Jonkergouw
Caroline van Leerdam

MUZIEK

Wouter de Belder
Erik Vlasblom

VIDEO ONTWERP

Vincent Vriens
Julian van Buul

LICHTONTWERP

Simon van Beek

DECOR

Simon Haen

PRODUCTIE LEIDING

Leon van Egmond

PR & COMMUNICATIE

Charlie van Zuilekom

FOTOGRAFIE

Jostijn Ligtvoet

GEPRODUCEERD DOOR

Boy Jonkergouw Producties
Vredesorganisatie PAX
Het Zuidelijk Toneel