Plastic Health Summit

Audiovisuele beleving tijdens evenement over het gevaar van microplastics.

De Plastic Soup Foundation organiseerde de eerste summit over het gevaar van micro- en nanoplastics op de menselijke gezondheid. Een dag met internationale gerenommeerde sprekers, gepresenteerd door Twan Huys. Aan Beeldjutters was gevraagd om tussen de wetenschappelijke lezingen door de zaal op te schudden met licht, rook, audio en visuals.
Het halfronde scherm van Theater Amsterdam leende zich perfect om het publiek te omringen in een wereld van ronddwarrelende plastic deeltjes. Beeldjutters bedacht een totaalbeleving volledig in lijn met de thematiek van de vier programmaonderdelen.

De dag stond in het teken om antwoorden te vinden op de vraag: how to take care of the next generation? De toon werd gelijk gezet met een openingsfilm waarin de reis van micro- en nanoplastics door het menselijke lichaam werd gevisualiseerd, eindigend in het dreigende beeld van microplastics in de baarmoeder. Om het gevaar van chemische additieven te onderstrepen werd met laaghangende rook, gifgroen licht en het beeld van een persoon die door microplastics wordt afgebrokkeld de sfeer nog donkerder gemaakt. Daarna werd er gesproken over oplossingen voor het plastic probleem. Deze blokken werden ingezet met hoopvolle en lichtere sferen, waarin de microplastics tot stoppen gebracht worden. De dag eindigde met het beeld van een gezonde baby in een plasticvrije baarmoeder.

ONTWERP EN UITVOERING

Beeldjutters

IN SAMENWERKING MET

Anne Schaap

AUDIO

Joost van Dijk

TECHNISCHE REGIE

Thomas Bouvy

VISUALS MODEL

Pamela Schaap

VISUALS CAMERAWERK

Julian den Ouden

VISUALS ANIMATIE

Julian van Buul
Vincent Vriens
Thomas Bouvy
Jolein Kop

IN OPDRACHT VAN

Plastic Soup Foundation

MET DANK AAN

Maria Westerbos