Dark // Love

Audiovisueel concert over de donkere en liefdevolle kant van de wereld. Op de meeslepende elektronische muziek van Soul Safari.

Dark // Love vertelt het verhaal van een planeet die compleet uit balans is geraakt; duistere tijden waarin alle natuurlijke bronnen in een moordend tempo worden verbruikt. Donkere beats en grijze beelden refereren aan het grootstedelijke en industriële landschap. Door deze kille wereld wordt een reis afgelegd, gebaseerd op onze eigen ervaringen van vervreemding en gevoelens van ontheemding.

In schril contrast staat het tweede gedeelte van de voorstelling, met een andere visie op de wereld. Het is een verbeelding van momenten waarin we liefde en verbinding ervaren, in harmonie zijn met elkaar en de natuur om ons heen. De beelden zijn kleurrijker, de muziek lichter en melodieuzer. Een universum van geluiden en vormen die met elkaar vervlochten raken en de verbinding met elkaar opzoeken.

Dark // Love beleefde zijn première op het Stadsterras Amersfoort, als intiem zitconcert met koptelefoons. Een tijdelijke vijver met drie fonteinen en meer dan 20.000 liter water werd door Beeldjutters speciaal aangelegd op deze plek. Het waterscherm diende als canvas voor een aantal door Beeldjutters georganiseerde concerten, en was gedurende de hele zomer iedere avond te beleven als doorlopende installatie met kleurrijke visuals.

CONCEPT

Beeldjutters
Soul Safari

MUZIEK

Steven Berends

VISUALS EN WATERSHOW

Julian van Buul
Vincent Vriens

FONTEIN BOUW EN ONDERSTEUNING

Niels Krupers
Bastiaan Beszelsen

VIDEO REGISTRATIE

Gijs Roozen

MET DANK AAN

Clemens Ritzer
Luc Koop
Thijs Trompert en Marisja Smit
Alle medewerkers van Het Nieuwe Stadsterras