Zandlumen

Als de zon onder gaat komen de duinen tot leven.

Stilte. Knisperen van zand. Riet wappert zachtjes heen en weer, stopt zo nu en dan en gaat verder op de deining van de wind. Een schaduw gaat over een duin. Een schicht, kort en snel, dan weer weg. Langzaam wordt de schim in de duinen zichtbaar. Verlegen, maar toch nieuwsgierig.

Zandlumen is een surrealistische video-installatie in het desolate duinlandschap, vol vervreemding met zonderlinge en verwrongen beelden. Een wereld in de duinen waar de bezoekers op ontdekkingstocht gaan. Na een succesvol try-out jaar in 2010 was Zandlumen in zijn volledigheid te zien in 2011 op Oerol festival, met 14 beamers die projecteerden op het zand van de duinen.

“Die beelden met die wolken en de zee erachter… heel spacey. Ik wil hier echt zo lang mogelijk blijven. Het voelt een beetje als slaapwandelen, en ik kan het weten want dat doe ik regelmatig.”
– Hieke (Oerol krant)

“Die combinatie van natuur en kunst, precies waar ik van hou. Fantastisch! Zandlumen geeft me het gevoel een beetje in de zee te zijn terwijl ik toch aan wal ben. Ik voel me comfortabel en een beetje verloren…”
– Karolina (Oerol krant)

“We zijn zeer onder de indruk. Die beelden zijn enorm mysterieus en indringend. Een bijzondere verbinding tussen natuur en techniek.”
– Tony (Oerol krant)

CONCEPT EN DESIGN

Beeldjutters

VIDEO

Julian van Buul
Vincent Vriens
Kris Kobes
Sander Kloppenburg
Krista van der Wilk

SOUNDSCAPES

Joost van Dijk

MODELS

Luka Kooijmans
Clémentine Vanlerberghe
Twan van Bragt
Willem
Stijn

FOTOGRAFIE

Dennis Buster
Julian van Buul
Vincent Vriens

SPECIAL THANKS

Maarten Naessens
Nadya Siddharta
Tijn Arts
Floris Trotz
Stijn Fikke
Strandpaviljoen Kaap Hoorn
Strandpaviljoen Heartbreak Hotel
all volunteers